Kategorie

Kategorie

autor Petr, Heřman -
Počet odpovědí: 4

V této chvíli máme v bance úloh 111 testů (i když některé z nich jsou zřejmě jen na nečisto), ale všechny tyto testy jsou dohromady v jedné (výchozí) kategorii, takže v tom je trochu nepřehledno. Myslím, že by bylo velmi dobré, kdyby wikiskriptoři vytvořili kategorie podle jednotlivých přednášek (u delších názvů bych zvolil nějaký zkrácený název) a pak by bylo možno všechny testy podle toho kategorizovat. Pak by se celá databáze testů dala daleko lépe udržovat a byl by v tom větší přehled a pořádek.

V odpovědi na Petr, Heřman

Re: Kategorie

autor Petr, Heřman -

Nyní jsem dostal zprávu od wikiskriptorky 7. kruhu, kterou si pro její závažnost dovoluji zveřejnit v tomto fóru:

 

Dobrý den, 

ozývám se ještě jednou, opět ohledně testů. Dne 24.11.2017 jsem informovala všechny fyzikální wikiskriptory, že jsem vytvořila jednotlivé kategorie pro vkládání testů. Bohužel tak většina z nich neučinila, testy vkládali opět do složky Výchozí BF testy a z počtu 291 nezařazených testů jsme se rázem vyhoupli na počet 780 nezařazených testů. Dnes se mi jich podařilo již cca 150 roztřídit a v třídění pokračuji. Vzhledem k počtu bohužel nevím, jestli je stihnu roztřídit všechny do termínu zkoušky 8.1.2017.

Měla bych nyní dvě otázky:
1) když Vám zasílali testy na kontrolu, dostali zpětnou vazbu, že test neuložili správně?
2) jelikož jsem nevytvářela jako wikiskriptor žádné otázky k testům, má práce bylo zjišťování postupů a informování vlastního kruhu a dalších wikiskriptorů, což jsem činila. Dále pak třídění těchto již kdysi vytvořených. Bohužel asi není v mých silách cca 800 testů roztřídit do pondělí. Jak mohu prosím dostat zápočet z fyziky?

Velice Vám děkuji a přeji úspěšný den,
Kristýna Jašková

 

V odpovědi na Petr, Heřman

Re: Kategorie

autor Petr, Heřman -

V zásadě byste měla zodpovídat za svůj kruh 7 a upozornit ty, kteří tam ty testy vkládali, aby si v tom udělali pořádek a chybně zařazené testy správně rekategorizovali. A pokud zjistíte tento problém i u testů, které zpracovávaly jiné kruhy, měla byste zase upozornit kolegy wikiskriptory z odpovídajících kruhů, aby si v tom udělali pořádek. Případně jim kolegiálně pomoci s know-how, ale ne dělat práci za ně. Samozřejmě je nesmysl, abyste sama opravovala stovky špatně zařazených testů, pokud to je chyba jiných. Součástí správně vytvořených testových otázek je samozřejmě i to, že jsou správně kategorizovány.

 

V odpovědi na Petr, Heřman

Re: Kategorie

autor Petr, Heřman -

Kdyby někdo nevěděl, jak správně rekategorizovat špatně kategorizované otázky a testy, překopíruji sem svůj návod z 24. listopadu:

1. https://moodle.mefanet.cz/course/view.php?id=152
Testy z biofyziky / Tests from Biophysics
2. Ozubené kolečko vpravo nahoře - rozkliknout menu
3. dole v menu další ozubené kolečko ... vice
4. Dole: Banka úloh - Kategorie – kliknout
5. Vidíte všechny kategorie a podkategorie kursu
6. Výchozí v BF-testy (v závorce číslo udávané počet špatně zařazených testů ve výchozí kategorii – v tomto okamžiku jich tam je 692) – rozkliknout to číslo v závorce – upravit úlohy - nejlépe pravým myšítkem, v novém okně, aby byly stále vidět všechny kategorie
7. je vidět banka úloh v této výchozí kategorii
8. Odznačím políčko "Zobrazit také úlohy z podkategorií", abych tam viděl skutečně jen tuto kategorii a ne podkategorie
9. začnu odshora – kliknu na ozubené kolečko u té úlohy (také raději pravým myšítkem, ať se to otevře v nové záložce nebo okně)
10. Text úlohy – vidím např. "typy buněk", usoudím, že to patří do Buňky a tkáně
11. Nahoře vidím Aktuální kategorie Výchozí v BF-testy – tam to být nemá, takže odcheckuji Použij tuto kategorii
12. tím pádem mi zbělí následující okénko: Uložit do kategorie
13. Vpravo vyberu: 8) Biofyzika buněk a tkání
14. Podívám se na další okénko "Název úlohy" – je tam nicneříkající číslo, tak změním název na "Typy buněk"
15. Jdu až dolů na stránku a odsouhlasím: Uložit změny
16. Vrátím se zpátky na předchozí okénko, kde je ta Banka úloh v kategorii Výchozí v BF-testy (počet) a vidím, že mi počet testů klesl o jeden – ten, který jsem právě zařadil
17. A tak pokračuji dál, až budou kategorie v cajku a zároveň také doplňuji nějaké inteligentní názvy otázek, pokud tam je jen nicneříkající číslo.

K tomuto návodu doplňuji:

V tom seznamu úloh a testových otázek zařazených chybně v kategorii "Výchozí v BF-testy" jsou vidět jména těch, kteří ty úlohy vytvořili a kteří by si tím pádem měli příslušné úlohy dát dopořádku:

Banka úloh – Výchozí v BF-testy:

https://moodle.mefanet.cz/question/edit.php?courseid=152&cat=1588%2C12542

 

 

V odpovědi na Petr, Heřman

Re: Kategorie

autor Petr, Heřman -

Dobrý den všem,

teď se na to dívám a vidím, že oproti včerejšku se stále nic nezměnilo, v tuto chvíli tady stále máme 692 nekategorizovaných úloh. Dokuď to nebude provedeno, není možné testy kontrolovat.

Docela mě to udivuje, naprostá většina studentů se přihlásila na předtermín a nyní to vypadá, že málokdo z těch studentů, kteří měli udělat testy, má nárok na zápočet.

Pokud jej někdo nějakým opominutím snad dostal zapsaný do indexu, nechť vezme na vědomí, že v SISu ještě zapsaný není a dokud tyto testy nebudou v pořádku, pak jej ani včas zapsaný mít nebude a ke zkoušce připuštěný nebude. Doufám, že je to tak pochopitelné.